Hovick Behboo

گرامیداشت روز جهانی حقوق بشر

در مراسم بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر، نمایندگان حقوقی اقلیت‌های دینی و مذهبی و معلولین کشور به شرح وضع موجود در کشور پرداخت.

به گزارش جماران، در مراسم بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر، نمایندگان حقوقی اقلیت‌های دینی و مذهبی و معلولین کشور به شرح وضع موجود در کشور پرداخته و نکات ضعف و قوت حقوقی را در زمینه‌های مذکور برشمردند.

سخنران نخست این بخش از مراسم، هویک بهبو، عضو اتحادیه جهانی آشوری‌ها بود که به عنوان نماینده حقوقی پیروان گرامی ادیان غیراسلامی کشور ایران و با تاکید در به کار بردن لفظ غیرمسلمانان ایرانی، به جای اقلیت‌های دینی گفت: در متن قانون اساسی علاوه بر دیدگاهی به عنوان اقلیت‌های دینی، اقلیت‌های قومی هم وجود دارد. شما در متن قانون می‌بینید که عاشوری‌ها و کلدانی‌ها یک نماینده و ارامنه شمال و ارامنه جنوب هم هرکدام یک نماینده در مجلس دارند که این تفکیک نشان‌دهنده توجه قومیتی و فرهنگی و حفظ حقوق مذهبی و دینی آن‌ها در قانون اساسی است.

وی افزود: یکی دیگر از مفاد مثبت قانونی ما در این زمینه، به رسمیت شناخته شده زبان و مذاهب اقوام و ادیان و اقلیت‌هاست.

این وکیل پایه یک دادگستری اضافه کرد: اما مهم ترین دستاورد این سال‌ها، افزودن یک تبصره به قانون مجازات اسلامی است. طبق قانون سابق، اقلیت‌های دینی دیه برابر دریافت نمی‌کردند اما بنا بر کار نمایندگان مجلس در سال 81، تبصره‌ای به این قانون اضافه شد که حسب حکم حکومتی ولی امر مسلمین اقلیت‌های دینی «شناخته شده» در قانون اساسی از دیه برابر برخوردار شدند. 

بهبو ادامه داد: البته یکی دیگر از دستاوردها در این زمینه در دولت اصلاحات به دست آمد که تخصیص بودجه‌ای خاص برای اماکن فرهنگی، مذهبی ورزشی اقلیت‌های دینی است.

عضو اتحادیه جهانی آشوری‌ها سپس به بیان برخی چالش‌ها و نقاط ضعف حقوق اقلیت‌ها پرداخت و گفت: یکی از چالش‌هایی که در حوزه قضاوت وجود دارد، تاسیس شورای حل اختلاف ویژه رسیدگی به دعاوی قضایی اقلیت‌های دینی است. با تلاش‌های بسیار این شوراها در تهران متوقف شد اما در آذربایجان غربی هنوز این شوراها فعالیت دارند. شما تصور کنید چک زیر پنج میلیون تومان ارجاع می‌شود به این دادگاه، شاکی و قاضی مسلمان‌اند و متهم از اقلیت های دینی. اصلا تفکر تفکیک دادگاه‌های صالحه حقوقی فکر ناصوابی است.
 To share this page with others, use links below: